Waarom hebben organisaties een oplossing voor identiteits- en toegangsbeheer nodig?

 

De exponentiële stijging in de hoeveelheid datalekken noodzaakt organisaties beheerpraktijken en -tools te implementeren om bedreigingen tegen te gaan en hun operationele efficiëntie te vergroten. Het thuiswerken heeft bedrijfsnetwerken gemakkelijker toegankelijk gemaakt dan ooit. Veel organisaties bewaren en delen een enorme hoeveelheid werk via een breed scala aan lokale en cloudapplicaties. Ze gebruiken daarom vaak geavanceerde oplossingen voor toegangsbeheer om authenticatieverzoeken te kunnen verwerken.

Oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer (IAM) helpen de digitale identiteit van gebruikers veilig te beheren. IAM omvat drie kerncomponenten: identificatie, authenticatie en autorisatie. Door de toegang tot bedrijfskritieke resources te beperken en gegevensbescherming te implementeren, kunnen IT-beheerders misbruik van geprivilegieerde toegang monitoren. IAM-oplossingen beschermen organisaties tegen beveiligingsincidenten door in het systeem parameters in te stellen om afwijkende activiteit te detecteren die anders onopgemerkt zou blijven. Deze IAM-beveiligingsfuncties dragen bij tot een effectieve beveiligingsinfrastructuur.

Hoe kunnen oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer uw organisatie helpen?

 
 

Maak moeiteloos de overstap naar extern werken en beheer de identiteit van externe medewerkers effectief. Schakel single sign-on (SSO) in om medewerkers snel en veilig toegang te geven tot bedrijfsresources en implementeer multi-factor authentication (MFA) om de beveiliging te versterken.

 

Beveilig uw hybride cloudinfrastructuur waarbij gegevens worden opgeslagen op gecombineerde computerplatformen van lokale servers en de openbare of de privécloud. Monitor netwerkverkeer en zorg voor gedetailleerde zichtbaarheid binnen uw gehele offline/online-omgeving. Ontwikkel risicoprofielen tussen platformen en schakel adaptieve toegang tot resources in op basis van strikt contextuele authenticatie.

 

Implementeer zero trust om uw groeiende netwerk te beschermen. Verifieer gebruikers, medewerkers, zakelijke partners en respectievelijk eindpunten met gedragsgebaseerde beveiligingsanalyses voordat u ze als vertrouwd aanmerkt. Maak weloverwogen keuzen over gegevens, mensen, apparaten, werkdruk en netwerken.

 

Monitor nauwkeurig alle pathways voor geprivilegieerde toegang tot kritieke assets binnen uw netwerk. Dwing fijnmazige toegangsrestricties en verzoekgebaseerde goedkeuringsworkflows af voor geprivilegieerde accounts.

 

Zorg voor dubbele controle over geprivilegieerde toegang met realtime sessiemonitoring en detectie van afwijkingen. Beperk de wildgroei aan doorlopende rechten en geprivilegieerde accounts door just-in-time geprivilegieerde opwaardering voor domeinaccounts te bieden.

 

Voorkom IT-onderbrekingen door vervelende routines zoals rechten toekennen, toegang intrekken en wachtwoorden herstellen te automatiseren. Geef uw medewerkers meer zelfstandigheid met naadloze identiteit-selfservice voor lokale en cloudapplicaties.

 

Garandeer stressvrije naleving van wet- en regelgeving met behoud van de volledige controle over gevoelige informatie en hoe die wordt gedeeld. Ontwikkel en onderhoud een krachtig cybersecurityraamwerk om te voldoen aan de vereisten van regelgeving inzake gegevensprivacy.

 

Zorg voor contextuele integratie met andere componenten van uw IT-beheerinfrastructuur voor een holistische correlatie van geprivilegieerde toegangsgegevens met alle netwerkgegevens om betekenisvolle conclusies en snellere oplossingen te verkrijgen.

Oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer van ManageEngine

Beheer van Active Directory

ADManager Plus

Beheer en rapportage van Active Directory, Microsoft 365 en Exchange

Active Directory, Microsoft 365 en Exchange beheren en erover rapporteren vanaf een webgebaseerde console. Automatiseer user life cycle management, faciliteer toegangscontrole met workflows, zorg voor veilige delegatie naar de helpdesk en voldoe aan de eisen voor compliance-audits.

Op locatie

ADAudit Plus

Realtime auditing van wijzigingen in Active Directory, bestanden en Windows-server

Waarborg netwerkbeveiliging en -compliance door kritieke GPO-wijzigingen bij te houden, gebruikersaanmeldingen te monitoren, accountvergrendelingen te analyseren, schadelijke interne gebruikers te spotten en meer.

Op locatie

ADSelfService Plus

Selfservice voor wachtwoorden, MFA voor eindpunten, voorwaardelijke toegang en Enterprise SSO

Implementeer selfservice wachtwoordbeheer en SSO voor aanmeldingen bij Active Directory en zakelijke cloudapps. Beveilig computeraanmeldingen (Windows, Linux en macOS) en VPN-logons met MFA. Voorkom diefstal van inloggegevens met aanpasbare en risicogebaseerde voorwaardelijke toegang.

Op locatie

Exchange Reporter Plus

Rapportage, auditing en controle voor hybride Exchange en Skype

Monitor Exchange Server, Exchange Online en Skype for Business en audit wijzigingen in realtime. Krijg rapporten over Exchange-entiteiten, zoals postvakken, e-mailverkeer, openbare mappen, OWA en ActiveSync, evenals configuratie- en gebruiksinformatie over Skype for Business.

Op locatie

RecoveryManager Plus

Back-up en herstel van Active Directory, Microsoft 365 en Exchange

Maak incrementele of volledige back-ups en kies uit meerdere herstelmethoden voor Active Directory, Azure AD, Office 365 en Exchange-omgevingen om uw gegevens tegen ransomware te beschermen en een ongeëvenaarde weerbaarheid bij noodherstel te waarborgen.

Op locatie

Beheer en administratie van identiteiten

AD360

Beheer van de identiteit van medewerkers en toegangsbeheer voor hybride ecosystemen

Beheer gebruikersidentiteiten en -toegang, implementeer adaptieve MFA, bescherm geprivilegieerde accounts met UBA en waarborg naleving van wet- en regelgeving voor hybride omgevingen met Active Directory, Azure AD, Exchange, Microsoft 365 en meer.

Op locatie

M365 Manager Plus

Beheer, rapportage en auditing voor Microsoft 365

Rapporteer over, beheer, monitor, audit en maak waarschuwingen voor kritieke activiteiten in Exchange Online, Azure AD, Skype for Business, OneDrive for Business, Microsoft Teams en andere Microsoft 365-services - allemaal op één plek.

Op locatie

Identity Manager Plus

Veilige applicaties met eenmalige aanmelding (SSO) voor ondernemingen

Bied gebruikers met één klik veilig toegang tot bedrijfsapplicaties. Kies voor centraal beheer van de toegang tot lokale en zakelijke SaaS-applicaties en krijg gedetailleerde inzichten in app-gebruik, gebruikerstoegang en beheerdersactiviteiten.

Cloud

Beheer van geprivilegieerde toegang

PAM360

Volledige geprivilegieerde-toegangsbeveiliging voor bedrijven

Veilige beheerderstoegang tot kritieke IT-systemen. Stel strikte controle in via pathways voor geprivilegieerde toegang. Voorkom beveiligingsrisico's met behulp van de modernste mogelijkheden voor sessiebeheer en geavanceerde analyse.

Op locatie

Password Manager Pro

Beheer van geprivilegieerde wachtwoorden

Vermijd wachtwoordmoeheid met een veilig, gecentraliseerd beheer van geprivilegieerde wachtwoorden. Voorkom misbruik van rechten door wachtwoorddelen en granulaire toegangscontroles selectief in te schakelen op basis van gebruikersrollen en -vereisten.

Op locatieMSP

Key Manager Plus

SSH-sleutel- en SSL/TLS-certificaatbeheer

Krijg volledig inzicht in en complete controle over uw crypto-key-omgevingen. Voorkom kostbare servicedowntime en impersonatie-aanvallen via end-to-end lifecyclebeheer van SSH-keys en SSL/TLS-certificaten.

Op locatie

Access Manager Plus

Veilige externe toegang op afstand en beheer van geprivilegieerde sessies

Reguleer geprivilegieerde toegang tot externe bedrijfssystemen via gecodeerde gateways van een unified console. Bereik totale zichtbaarheid van alle typen geprivilegieerde toegang met uitgebreide mogelijkheden voor het schaduwen en auditen van sessies.

Op locatie

 - Gebundeld product

Houd alle IT-touwtjes in handen met ManageEngine

Behoefte aan een gesprek? Wij brengen u in contact met een deskundige

Naam* Voer de naam in
Werkmail*
telefoonnummer* Voer uw telefoonnummer in
Organisatie
Land*
Datum waarop we u kunnen bellen# Selecteer de datum a.u.b
Tijd waarop we u kunnen bellen# Selecteer de tijd a.u.b.

#Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze oplossingsdeskundige.

Vermeld uw IT-vereisten* Vermeld uw IT-vereisten
Voer de code in die hieronder in een afbeelding staat.

Wanneer u op Verzenden klikt, gaat u akkoord met de verwerking van persoonlijke gegevens conform ons Privacybeleid.